4 Tips om meer sfeer in een witte keuken te brengen

4 Tips om meer sfeer in een witte keuken te brengen

Geplaatst door

Een witte keuken heeft zo zijn voordelen. Het is tijdloos en het geeft je keuken een ruimtelijke, frisse en open look. Bovendien kun je een witte keuken met elke vloer combineren. Het heeft een strakke en minimalistische uitstraling, maar daar kan nu juist het gevaar in zitten. Een witte keuken heeft al gauw geen sfeer, het is saai en het kan onpersoonlijk aanvoelen. Dus, heb je een spierwitte keuken en kun je wel wat tips gebruiken om meer sfeer in je keuken aan te brengen? Lees dan vooral verder!

De juiste verlichting

Als je in een moderne, witte keuken meer sfeer wilt aanbrengen is het kiezen van de juiste verlichting erg belangrijk. Zo kun je bijvoorbeeld boven een kookeiland een hele gave hanglamp plaatsen en is het boven het aanrecht erg handig om dimbare keuken spotjes te hebben. We zeggen expres dimbaar, omdat je tijdens het koken de spots fel kunt laten schijnen zodat je goed kunt ziet wat je aan het snijden bent en ‘s avonds kun je de spots dimmen voor meer sfeerverlichting.   

Geef de muur een kleurtje

Wat ook kan helpen om meer sfeer in een witte keuken aan te brengen, is om de muren in de keuken een kleurtje te geven. Ben je na verloop van tijd de kleur zat? Dan verf je er gewoon weer overheen met een ander kleurtje. Het is wel verstandig om een verf te gebruiken die schrobvast is. Die drogen namelijk mooi op en als er per ongeluk iets tegen je muur aanvalt kun je deze gemakkelijk met een schuurspons schoonschrobben. 

It’s all about the accessories

Het meest voor de hand liggende om meer sfeer in een witte keuken aan te brengen is door gebruik te maken van leuke accessoires. Een leeg aanrecht is misschien wel handig om schoon te houden, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Zet bijvoorbeeld een mooie pomp neer om je handen te wassen (die van de Rituals bijvoorbeeld!) en koop een gaaf messenblok. Je kunt natuurlijk ook wat leuke dingen aan de muur houden als je het aanrecht liever vrij houdt. Hang wat fotolijstjes op en één of twee wandplanken waar je wat leuke prullaria op kunt zetten. 

Succes!

Je kunt bijvoorbeeld ook nog wat leuke planten in je keuken neerzetten en zelfs met een mooie prullenbak kun je meer sfeer aanbrengen in jouw witte keuken. Heb je zelf nog tips waar jij aan zit te denken? Let us know!