Beste tips 2018 voor een woningontruiming

Geplaatst door

De meeste lezers zijn bekend met een woningontruiming door gevolg van financiƫle omstandigheden. Bij het oplopen van een huurachterstand of het niet meer kunnen betalen van een eigen woning is de bank of verhuurder genoodzaakt een bewoner de woning uit te zetten. Momenteel is de Nederlandse economie in betere staat en hebben mensen over het algemeen voldoende middelen om de woning te financieren.

Toch zijn er andere redenen voor een woningontruiming. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een familielid, een spoedverhuizing of een spoedontruiming van een zorgkamer. Hier volgen enkele tips voor een goed verloop van de huisontruiming.

Tip 1: Schakel een woning-ontruimingservice in.

Door het inschakelen van een woning-ontruimingservice wordt er enorm veel werk uit de handen van de eigenaar genomen.

Op een professionele wijze wordt de woning leeggehaald en opgeleverd in originele staat. Enkele bijkomende taken die de huisontruiming bedrijven aanbieden zijn bijvoorbeeld senioren verhuizing, schilderwerk, reparaties en het klaarmaken van tuinen voor oplevering.

Mijn tip voor jou, schakel een woning-ontruimingservice in om zo discreet en voordelig mogelijk de woning te ontruimen en op te leveren.

Tip 2: Laat de inboedel opkopen.

Inboedel kan veel geld opleveren. Schakel een professional in om de inboedel zorgvuldig te kunnen verwijderen en doorverkopen.

Bij het uitzetten van bewoners en het regelen van de woningontruiming wordt er vaak vanwege tijdgebrek gekozen voor het weggooien van inboedel. Het zelfstandig verkopen van de inboedel kan veel tijd kosten en het is vaak ook moeilijk om de juiste mensen te bereiken.

Waar vind je kopers en met name kopers die op zoek zijn naar gebruikte inboedel? Ook dit zoekproces wordt van je overgenomen door een woningontruimer.

Vanwege de bekendheid van het bedrijf, de kennis in de markt en de connecties met verkopers, verhuurders, makelaars en banken is een ontruimingservice vaak in de gelegenheid alle inboedel door te verkopen voor een goede prijs.

Er hoeft dan alleen zorgvuldig ontruimt te worden en je kan enige kosten dekken of wat verdienen na de woning ontruiming.

Mijn laatste tip, laat de woning-ontruimingsservice de inboedel voor je doorverkopen!