Breng sfeer in je woning

Breng sfeer in je woning

Geplaatst door

Sfeer in huis maak je door het kiezen van de juiste meubels en bijpassende kleuren op de muren. Dat is niet het enige, je verlichting in huis kan ook veel invloed hebben op de sfeer die je in huis hebt. Licht in huis hoeft echt niet alleen als praktisch nut te dienen wanneer het donker is. Een paar mooie tafellampen kunnen je huis ineens een stuk gezelliger maken. We willen toch allemaal het warme gevoel van thuiskomen hebben na een dag hard gewerkt te hebben? Er zijn verschillende manieren om verlichting te gebruiken om je huis zo gezellig mogelijk te maken.

Lichtplan

Om sfeer aan je huis toe te voegen kun je het beste een lichtplan ontwerpen. In dit plan beschrijf je waar je een ruimte wil verlichten en op welke manier je dit wil gaan doen. Hierbij is het belangrijk om onderscheid te maken tussen functioneel licht en sfeerlicht. Op internet kan je verschillende templates vinden die je helpen bij het ontwerpen van een eigen lichtplan. In je plan teken je waar je welke verlichting wil hebben, maar ook welke stopcontactvoorzieningen je in je huis hebt. Hier zal je ook rekening mee moeten houden bij het maken van een lichtplan.

Led verlichting

Veel mensen associƫren led verlichting nog niet met de meest gezellige verlichting die je in huis kan halen. De technologie voor deze verlichting is echter zeer ver gevorderd waardoor er heel veel nieuwe mogelijkheden zijn. Led verlichting is tegenwoordig ook te verkrijgen als dimlicht en er bestaan nu ook led-gloeilampen. Een groot voordeel van ledverlichting is natuurlijk dat dit enorm scheelt in je jaarlijkse stroomkosten in vergelijking met andere lampen.

Basisverlichting

Naast voldoende sfeer in huis is het natuurlijk erg belangrijk om je basisverlichting op orde te hebben. Voor je bureau wil je bijvoorbeeld vel licht zodat je altijd genoeg zicht hebt op je werkzaamheden. In de woonkamer kunnen hanglampen voldoende zijn om de kamer van de benodigde verlichting te voorzien. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd optimaal gebruik maken van buitenlicht. Dit is gratis licht en door je ruimte optimaal in te richten kan je hier veel aan hebben. Zorg dat je ramen vrij zijn zodat de zon altijd haar weg naar binnen makkelijk kan vinden. Door je kozijnen wit te verven zorg je voor extra weerkaatsing wat ook weer zorgt voor extra licht.

Ook je keuken opknappen zorgt voor meer sfeer!