waterontharder

De belangrijkste voordelen van een waterontharder

Geplaatst door

Wanneer je nog geen waterontharder in huis hebt, zal je vast wel eens het advies gekregen hebben om deze toch te laten installeren. Toch ben je tot op heden nog niet overtuigd terwijl zacht water wel vele voordelen met zich meebrengt. Hieronder zullen we een aantal van deze voordelen voor je op een rijtje zetten. 

Het probleem met hard water is vaak dat bij verhitting zorgt voor witte kalkaanslag. Hard water is namelijk (leiding)water met daarin grote hoeveelheden calcium en magnesium. De kalkaanslag gaat zich voornamelijk bevinden op kranen, muren en verwarmingselementen van je huishoudelijke apparaten. 

Vijf belangrijke voordelen op een rijtje

Langere levensduur van huishoudelijke apparaten

Dankzij het harde leidingwater krijgt kalk de mogelijkheid zich vast te zetten op verwarmingselementen die zich bevinden in je huishoudelijke apparaten. Dit zijn apparaten zoals je wasmachine, waterkoker, koffiezetapparaat, vaatwasser maar ook je boiler of verwarming. Met de installatie van een waterontharder in huis stop je deze kalkvorming, hierdoor wordt de levensduur van je huishoudelijke apparaten aanzienlijk verlengd. 

Minder detergenten nodig

Hard water heeft niet alleen invloed op de werking van huishoudelijke apparaten, ook detergenten zoals douche- en wasproducten werken minder. Door deze producten te gebruiken in combinatie met zacht water schuimen deze artikelen een stuk beter waardoor de werking ook verbeterd. Hierdoor heb je minder nodig wat uiteindelijk flinke kosten kan besparen.

Huidvriendelijker

De kalk die zich in het water bevindt kan zorgen voor het uitdrogen van de huid. Wanneer je sowieso al last hebt van huidaandoeningen zoals psoriasis of eczeem kan dit door hard water verergerd worden. Met het gebruiken van een waterontharder kan je dus beter voor je huid zorgen. 

Minder poetsen

Wanneer er kalkaanslag zit op je muren of kranen ga je automatisch poetsen, toch is dit voor niemand het lievelings klusje om te doen. Vaak gaat er veel tijd in zitten omdat de kalkaanslag erg hardnekkig is. Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalkaanslag zich dus niet kan gaan vormen waardoor je minder hoeft te poetsen. 

Lekkerder leidingwater

In Nederland drinken we het water direct dat uit de kraan komt, dit is dus in vrijwel alle gevallen hard water. Toch is er uit testen gebleken dat de meerderheid zacht water een stuk lekkerder vindt dan hard water. 

Met het installeren van een waterontharder zal je al snel verschil zien en merken. Benieuwd geworden naar de waterontharder prijzen? Kijk dan snel verder.