De meest populaire keukens in de horecabranche

Geplaatst door

Als je aan een keuken in een restaurant, snackbar of cafetaria denkt dan is deze vaak gekoppeld aan een land. Elk land heeft namelijk z’n eigen gewoontes wat betreft eten. Echter worden de keukens wel vaak wat aangepast en verdraaid wanneer je hier in Nederland gaat eten. Het eten dat je hier bij de Chinees geserveerd krijgt, wijkt af van het eten dat inwoners van China daadwerkelijk eten. Dit komt doordat er daar bijvoorbeeld andere dieren worden gegeten die hier niet gebruikelijk zijn om te eten. Zo wordt het eten dus aangepast op de wensen en behoefte van de doelgroep. In dit artikel gaan we dieper in op de populaire keukens in de horecabranche.

Tapas

We zijn inmiddels allemaal wel bekend met het concept tapas. De meeste Nederlanders eten regelmatig tapas. Tapas komen oorspronkelijk uit Spanje. Tapas is ontstaan doordat het daar een tussendoortje was en op den duur ook gegeten werd als maaltijd. Echter wijken de tapas in Nederland wel af van dat in Spanje.

Sushi

Ook sushi wordt steeds meer gegeten. Voornamelijk veel mensen laten het thuis bezorgen. Echter wordt er vaak gedacht dat Sushi uit Japan komt, maar dit is helemaal niet zo. Sushi komt namelijk uit zuidoost Azië. Het idee is ontstaan doordat rauwe vis werd verpakt met een laag rijst. Dit zorgt er voor dat de vis langer houdbaar blijft. Wanneer de vis gegeten zou worden, werd de rijst weggegooid. Echter, is de combinatie erg lekker, waardoor sushi ontstond. Veel all-you-can-eat restaurants bieden sushi aan. Het opvallende aan sushi is dat je het vaak koud eet. Het is tevens ook lang te bewaren. Restaurants kunnen hierdoor de sushi eerder bereiden en deze in hun horeca koelkast van Gastrodeals.nl bewaren.

Vegan

Doordat we ons steeds bewuster bezig zijn met het milieu, wordt er ook steeds meer vegetarisch en veganistisch gegeten. Dit soort keukens zijn dan ook erg aan het opkomen. Steeds meer vegan restaurants openen de deuren in Nederland. In combinatie met de trend: een open keuken, weet je precies wat je op je bord krijgt en hoe het bereid is.