De verbouwing van je keuken in 4 stappen

Geplaatst door

Is je woning toe aan een nieuwe keuken? Daar komt dan nog wel wat bij kijken voor je een nieuwe keuken in je woning hebt. We helpen je op weg met een stappenplan van je oude keuken naar je nieuwe keuken. Hier en daar geven we een aantal tips welke misschien nog van pas kunnen komen!

Nieuwe keuken uitzoeken

Voor je natuurlijk je oude keuken achter je laat, moet je een nieuwe keuken hebben gevonden. De levering van een nieuwe keuken kan weken duren dus in die tussentijd zul je nog even gebruik moeten maken van je oude keuken. Gooi dus niet je oude keuken al weg voor je op korte termijn je nieuwe keuken in je woning hebt. Je kunt nieuwe keukens bekijken in een keuken showroom. Hier kun je inspiratie opdoen en advies vragen. In de meeste keukenzaken kunnen ze een tekening maken van het ontwerp van je toekomstige keuken. Je kunt ook je keuken helemaal op maat laten maken zoals jij het wil!

Oude keuken slopen

Eenmaal een nieuwe keuken besteld en klaar voor levering? Dan moet je oude keuken er eerst uit. Sommige keukenzaken hebben een service waarbij ze je oude keuken slopen en je nieuwe keuken komen plaatsen. Zorg dat je van te voren weet of de keukenzaak waar jouw nieuwe keuken vandaan komt deze service ook heeft en of je hier gebruik van wil maken. Zo voorkom je dat je op het moment van levering met een keuken zit waarvan je dacht dat geplaatst zou worden. Als je de oude keuken zelf gaat slopen kun je dit het beste doen vlak voordat je nieuwe keuken geleverd wordt. Je kunt ook je oude keuken, indien deze nog bruikbaar is, te koop zetten op internet. Soms komen de kopers dan helpen met de keuken uit elkaar te halen en nemen ze de keuken meteen mee.

Nieuwe keuken plaatsen

Eenmaal een lege keuken? Dan is het wachten op de levering van je nieuwe keuken. Ga je de nieuwe keuken zelf plaatsen of laat je deze plaatsen door keukenzaak waar je je nieuwe keuken koopt? Het plaatsen van je nieuwe keuken kan in principe zelf als je wat hulp hebt. Wel even belangrijk om te kijken hoe het zit met de garantie van de keuken als je deze zelf plaatst. Mocht je tijdens het plaatsen van de keuken ergens tegen aanlopen waarbij je beroep kunt doen op de garantie van de keuken dan is het wel handig om te weten wat je rechten zijn.  Een goede keukenzaak kan je informeren over alles rondom keukens.

De laatste afwerkingen

Eenmaal de nieuwe keuken geplaatst, dan kun je beginnen met de laatste afwerkingen op je keuken tot het eindresultaat te krijgen. Alle apparatuur installeren en de laatste schoonmaak. Daarna is het tijd om je keukenkastjes te gaan vullen met servies en koken maar!