ongelukken keuken

Deze ongelukken kunnen in de keuken voorkomen

Geplaatst door

Als je veel in de keuken staat, kan het voorkomen dat je een ongeluk krijgt. Zo kun jij je vingers verbranden, maar het kan ook voorkomen dat er brand uitbreekt. In oude keukens werk je met gas. Hierdoor ontstaat de kans op brand. In de Luxere keukens kook je vaak op een inductieplaat. Een inductieplaat geeft geen gas maar warmt zichzelf op met behulp van elektriciteit. De meeste ongelukken gebeuren daarom ook met oudere keukens. Dit is natuurlijk niet fijn, maar het is wel noodzakelijk dat je goed voorbereid bent op een ongeluk in de keuken.

Sluit een brandverzekering

In de keuken kan het voorkomen dat er brand uitbreekt.. Wanneer dit gebeurt, ben je te laat om actie te ondernemen. Het vuur kan al tot het dak staan waardoor er niets meer aan te doen is. Als dit het geval is en je hebt geen brandverzekering, dan kun je de schade van het huis niet vergoed krijgen. Dit betekent dan dat je zelf een nieuwe keuken mag kopen. Om dit allemaal te voorkomen, is het handig om brandverzekeringen af te sluiten. Alleen zo zal je verzekerd zijn voor alle schade die ontstaat tijdens een brand in de woning.

Altijd goed voorbereid zijn op ongelukken

Het is prettig om goed voorbereid te zijn op ongelukken die kunnen gebeuren. Doordat je goed voorbereid bent, kan er niets misgaan. Het is van belang om in de keuken een EHBO doos te hebben. Tijdens een ongeluk kun je de EHBO doos gebruiken en voorkomen dat je veel bloed verliest. Een ongeluk kan gaan om een snijwond, maar het kan ook voorkomen dat iemand een zwaar ongeluk krijgt in de keuken. Je dient de persoon dan goed te behandelen met de EHBO doos en indien nodig de ambulance bellen.