diervriendelijk huis

Een diervriendelijk huis creëren doe je zo!

Geplaatst door

Heb je een huisdier of ben je van plan er een in huis te nemen? Dan wil je natuurlijk je woning diervriendelijk inrichten. In dit blog geven we je de beste tips om je huis helemaal klaar te maken voor jou en je fluffy vriend!

Kies de juiste meubels voor jou en je huisdier

Bij het kiezen van meubels is het superbelangrijk om rekening te houden met je huisdier. Zo’n grote hoekbank waar je hond ook op mag is ideaal! Ga voor een bank die makkelijk te reinigen is en tegen een stootje kan. UrbanSofa heeft superleuke diervriendelijke banken die stylish en praktisch zijn.

Slim omgaan met de beschikbare ruimte

Zorg dat je huisdier genoeg ruimte heeft om lekker te bewegen en te spelen. Deel de ruimte slim in zodat er plek is voor speelgoed, een mand of kussen en die onmisbare krabpaal voor katten. Oh, en vergeet de looppaden niet, zodat je huisdier zich makkelijk door de ruimte kan verplaatsen.

Train je hond om op een plaid te liggen

Wil je je bank schoon houden? Leer je hond dan op een plaid te liggen. Leg ‘m op de bank en beloon je hond als hij erop gaat liggen. Zo wordt het voor je hond een feestje om op de plaid te blijven en blijven je meubels mooi en schoon.

Kies diervriendelijke materialen en accessoires

Bij het inrichten van een diervriendelijk huis is het belangrijk om te kiezen voor materialen en accessoires die tegen huisdieren kunnen. Ga bijvoorbeeld voor een vloer die kras- en vlekbestendig is, zoals laminaat of PVC. En die afneembare en wasbare hoezen voor kussens en plaids zijn echt een uitkomst!

Maak van je huis een veilige omgeving voor je huisdier

Zorg ervoor dat je huisdier zich veilig voelt in je woning. Haal gevaarlijke spullen weg en zorg voor genoeg rust- en verstopplekjes. Houd rekening met de natuurlijke behoeften van je huisdier, zoals krabben voor katten en kauwen op speeltjes voor honden. Beveilig elektrische kabels en houd giftige planten buiten bereik.

Onderhoud en schoonmaak: houd je huis fris en hygiënisch

Een beetje onderhoud en schoonmaken hoort erbij in een diervriendelijk huis. Stofzuig regelmatig om haren en vuil te verwijderen, en maak de vloer schoon met een dweil en milde reiniger. Reinig de bekleding van meubels en was de hoezen van kussens en plaids regelmatig. Zo blijft je huis fris, schoon en gezellig voor jou en je huisdier.

Met deze tips maak je een diervriendelijk huis waar jij en je huisdier helemaal blij van worden. Denk aan de juiste meubels, slim om gaan met de ruimte, je hond trainen, diervriendelijke materialen en accessoires kiezen, een veilige omgeving creëren en je huis onderhouden. Veel succes en vooral plezier met het inrichten van een diervriendelijk huis waar jij en je huisdier volop van kunnen genieten!