Een gietvloer is een prima keuze in de keuken

Geplaatst door

Een keuken is een plek waar veel gebeurt, en waar dus ook een goede vloer hoort te liggen. Afhankelijk van het feit of je een open keuken hebt of niet, kun je er voor kiezen om de vloer uit de rest van je huis door te trekken in de keuken. Ook kun je er voor kiezen om in de keuken een andere vloer te leggen dan in de rest van je huis. Traditionele vloerkeuzes als een laminaatvloer of een tegelvloer passen prima in de keuken, maar langzamerhand wint een andere vloersoort het steeds meer aan populariteit. Een gietvloer zie je vandaag de dag in steeds meer huizen, en dus ook in keukens, terug. Een gietvloer heeft namelijk meerdere voordelen en wij leggen je uit waarom het een prima vloer voor in de keuken is.

Eigen stijl

Een gietvloer kun je helemaal laten aanleggen in je eigen stijl. Hou je van een donkere kleur gietvloer dan is dat geen probleem. Maar ook wanneer je van een vloer in grijstint houdt, is dat voor een vloerenspecialist geen probleem. Op deze manier kun je je gietvloer in de keuken helemaal laten afstemmen op de stijl die jij in je huis hebt.

Praktisch in onderhoud

Een gietvloer is niet alleen erg mooi, het is ook erg onderhoudsvriendelijk. Omdat een gietvloer namelijk geen randen en naden heeft, kan vuil zich niet nestelen in de vloer. Met een dweil kun je een gietvloer in zeer korte tijd helemaal schoon krijgen. Bovendien kan jouw vloerenspecialist de vloer beschermen met een speciale coating, waardoor de kwaliteit van de vloer langer bewaard blijft. Een goed gelegde en goed onderhouden gietvloer gaat wel 15 tot 20 jaar mee.

Ga jij binnenkort aan de slag met je keuken, maar weet je nog niet welke vloersoort je wil gebruiken? Denk dan zeker aan de gietvloer. Een vloerenspecialist kan je hier nog meer over vertellen.