messen

Ga je binnenkort uit huis? Deze messen heb je nodig!

Geplaatst door

De periode rondom de verlating van het ouderlijk huis wordt door de meeste jongeren als erg spannend ervaren. Dit komt met name doordat je ineens op jezelf aangewezen bent. Er wordt niet meer voor jou gezorgd maar je moet ineens voor jezelf zorgen. Het proces van het ouderlijk huis verlaten is er dan ook een waar je goed over na moet denken. Wat heb je bijvoorbeeld nodig als je op jezelf woont? Hoe zit het met het aantal dekbedovertrekken of met de invulling van een keukenlade of een messenblok? Met name dit laatste is iets waar thuiswonenden eigenlijk geen weet van hebben. Benieuwd hoe jij het beste jouw messenblok kunt vullen als je uit huis gaat? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je er namelijk meer over!

Verschillende soorten messen

Als je op het internet op zoek gaat naar verschillende soorten messen, dan zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Bedrijven zijn namelijk eindeloos op zoek naar nieuwe mogelijkheden als het gaat om messen. Waar je vroeger misschien vier verschillende soorten messen kon kopen zijn dat er nu gemakkelijk wel dertig. Voor ieder stuk eten is een ander mes ontworpen. Je hoeft hier overigens, zeker als je net uit huis gaat, helemaal niets mee te doen. Over het algemeen volstaan die vier ‘basis messen’ en moet je hier prima mee uit de voeten kunnen. Mocht je nu tijdens het koken ergens tegenaan lopen, dan kun je er in een later stadium natuurlijk altijd nog voor kiezen om hele specifieke koksmessen te kopen! 

Welke messen heb je nodig

De enige messen die je écht nodig hebt zijn keukenmessen, snijmessen, schilmessen en broodmessen. De rest zijn eigenlijk allemaal variaties op deze vier ‘basis’ messen en hebben dus eigenlijk hetzelfde doel. Nu is het bijvoorbeeld wel handig om hier een aantal variaties in te hebben, maar met deze vier moet je eigenlijk alles wel kunnen bewerkstelligen. De keukenmessen gebruik je voor het smeren en snijden van je brood en tijdens het avondeten. De schilmessen gebruik je om appeltje of een aardappel te schillen. De snijmessen worden gebruikt om fruit, groenten en/of vlees te snijden en het broodmes gebruik je om harde (afgebakken) broden te snijden. 

Hoeveel messen heb je nodig?

Een tweede vraag die je jezelf zult stellen heeft vaak betrekking op de hoeveelheid messen die je nodig hebt. Je moet de messen immers zelf aanschaffen en je wilt hier niet teveel geld aan uitgeven. Over het algemeen hanteren we zelf een simpele stelregel. Zo heb je voor iedere bewoner van het huishouden wel 8 tot 10 keukenmessen nodig. Dit komt omdat deze ontzettend veel gebruikt worden en je soms op een dag wel 6 van deze messen gebruikt. Gelukkig zijn dit ook veruit de goedkoopste messen dus dit hoeft geen probleem te zijn. Van de schilmessen heb je er over het algemeen een stuk of 2 à 3 nodig. Wat betreft de snij-en broodmessen moet je het ook met één à twee stuks wel redden!