Handig voor in de keuken

Handig voor in de keuken

Geplaatst door

Je eigen barretje, wie wil dat niet? Waarschijnlijk lijkt velen dit erg leuk, al kan het wel zijn dat mensen bij een eigen barretje aan iets verschillends denken. Zo zijn er misschien mensen die denken aan een eigen biertap en allemaal soorten sterke drank om cocktails van te maken, zijn er mensen die denken aan allerlei soorten frisdrank en zijn er mensen die denken aan hun eigen koffiebarretje waar ze allemaal bijzondere koffies kunnen maken. Voor alle opties zijn er andere onderdelen nodig, van een fust tot ontkalker koffiemachine. Waarschijnlijk zal het ook uitmaken waar je je eigen bar wilt hebben, is het bijvoorbeeld een echte mancave of is het in je eigen keuken? 

Bier of een Mojito?

Als het bijvoorbeeld in je echte mancave moet komen, is er een grote kans dat je ook een biertap wilt of al die soorten drank voor je zelfgemaakt mojito, sex on the beach of negroni. Vaak wordt wel onderschat hoeveel er komt kijken bij zo’n echte bar. Allereerst zit je natuurlijk met het maken van de bar zelf, daarna zul je moeten zorgen voor een goede stroomvoorziening en waterleiding. Mocht het je plan zijn deze alcohol ook te verkopen, dan is het ook nog een nodig een vergunning hiervoor aan te vragen. Zo zie je dat er toch erg veel dingen komen kijken buiten het tappen van het bier. 

Een heerlijke cappuccino

Wil je toch liever een schattig barretje erbij waar je zelf leuk wat koffies kan maken, dan komt hier al een stuk minder werk bij kijken. Je kan het zelf zo klein of groot maken als je wilt. Wil je bijvoorbeeld een gehele koffiebar met een groot koffiezetapparaat waar je zes koffies tegelijk klaar kunt maken en handmatig je melk moet opschuimen als een echte barrista? Of heb je misschien toch liever een klein apparaatje waar je een paar koffies onder kunt zetten en een automatische melkopschuimer gebruikt? Je kan het allemaal zelf bepalen. Of je het verschil proeft? De fijnproever misschien wel, maar verder zal het waarschijnlijk erg goed bij elkaar in de buurt komen. Waar een tap misschien niet heel vaal nodig is in principe, kan het ook erg handig zijn voor de keuken op zich om een mooi en goed koffiezetapparaat te hebben, maar ook alle andere bijbehorende dingen die je kunnen helpen bij je eigen barretje.