studio inrichten

Hoe kan je een studio het beste inrichten

Geplaatst door

Ga jij binnenkort verhuizen naar een studio en dien je de studio efficiënt in te richten? Dan is het handig om te kijken naar hoe je dit het beste kunt aanpakken. Een studio is een éénkamerappartement. Het is een vrij kleine ruimte waarin je alles moet doen. Zo dien je in de studio zowel je slaapplek als je relaxplek te maken.  Een studio kan je het beste open inrichten. Hierdoor creëer je meer ruimte en zal de ruimte groter lijken dan dat het is. Een grote salontafel dien je daarom niet te gebruiken in een studio.

Het creëren van de zithoek

Als je in een studio een zithoek wilt creëren, dan is het verstandig om geen grote bank te nemen. Als je dit wel doet, dan zal de ruimte een stuk kleiner worden en kun je minder spullen kwijt in de studio. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het van belang om te kijken welke zithoek het beste bij jou in de studio past. Wil je niet veel ruimte kwijt zijn aan een zithoek? Dan kun je kijken voor een relaxfauteuil. Dit is een éénpersoons stoel die je goed kan gebruiken in een studio. De stoel neemt niet teveel ruimte in. Hierdoor hou je genoeg ruimte over voor andere spullen.

De slaapkamer gedeelte, hoe pak je dit het beste aan?

In de studio dien je natuurlijk ook te slapen. Je kan een studio erg creatief inrichten waardoor het een prachtige ruimte en waar je graag tijd in doorbrengt. Als je de slaapkamer en het woongedeelte van elkaar wilt scheiden, dan kun je kijken voor een kast. Je kan bijvoorbeeld je kast tussen de zithoek en de slaapkamer zetten. Hierdoor creëer je een gescheiden ruimte en heb je toch het gevoel dat je een slaapkamer hebt. Als je binnenkomt zal dit ook een stuk beter ogen voor andere mensen.