Hoe wordt bakken leuk voor iedereen?

Geplaatst door

Iedereen kent het waar er een ouder in het gezin is die ontzettend graag voor de rest van de kinderen wekelijks koekjes, taarten en andere gerechten in de keuken bakt. De ene ouder probeert de ander ook over te halen om gezellig mee te bakken, maar die ziet het soms iets minder zitten. Hoe zorg je ervoor dat het bakken voor iedereen leuk wordt?

Blijf met interessante en uitdagende gerechten komen

Je moet het voor jezelf leuk houden. Dat doe je door met uitdagende en interessante gerechten te komen. Het is verstandig om simpel te beginnen, zoals het maken van een kwarktaart of andere taart waar niet teveel moeite voor nodig is. Maar blijf wel afwisselen met het bakken. Maak de ene keer bijvoorbeeld heerlijke pasteitjes met bijzondere vullingen en de andere keer een heerlijke zalmcarpaccio. En natuurlijk oliebollen bakken met oud en nieuw. Koop bijvoorbeeld een boek waar je veel inspiratie uit kunt halen of surf het internet op voor de beste tips.

Betrek het hele gezin erbij

Het wordt pas echt leuk wanneer je met het hele gezin druk bezig bent met het bakken. Denk aan een zondags ritueel waarbij jullie met z’n allen de mouwen opstropen, een taakverdeling maken en aan de slag gaan.

Na afloop van het bakken genieten jullie met z’n allen van de gerechten die jullie samen hebben klaargemaakt. Iemand die normaal gesproken geen liefhebber is van het bakken zal hier absoluut geen nee tegen zeggen!

Maak er een gewoonte van

Bakken kan spontaan leuk zijn om te doen, maar wanneer we het slechts een keer doen kan het er in de toekomst al snel bij in schieten en het er niet meer van komen. Bijvoorbeeld doordat we te druk zijn met andere dingen. Er zijn verschillende manieren om ons te verplichten, zodat we blijven bakken. Een van die manieren is door gebruik te maken van bijvoorbeeld een partij als BoterenBloem.com. Bekijk hier de recepten van Boter & Bloem en doe alvast een indruk op van de mogelijkheden.

Op deze manier wordt het ontzettend gemakkelijk om leuke gerechten uit te kiezen die je vervolgens thuisgestuurd krijgt. Met het bijgeleverde stappenplan zie je direct hoe je moet bakken en is het altijd eenvoudig om iets te maken.

Wil jij toch liever zelf alles regelen en uitzoeken? Dan is het nog steeds verstandig om een vast moment uit te kiezen waarop jij aan de slag gaat met het bakken. Doe dit bijvoorbeeld op de zondag, waarop jij en je gezin vaak de meeste tijd hebben. Bovendien een leuke manier om de zondag te vullen.