je keuken zo goed mogelijk inrichten

Je keuken op een handige manier inrichten

Geplaatst door

Wanneer je klein woont of gewoon een kleine keuken in huis hebt, is het logisch dat je er wellicht niet graag veel tijd doorbrengt. Je bent continu van alles aan het zoeken en eigenlijk staan alle spullen je in de weg. Het is niet gek dat je dat graag anders zou willen zien, maar een andere keuken is ook niet altijd een betaalbare oplossing. Gelukkig zijn er manieren om ook de kleinste keukens handig in te richten. Zo is een kunststof keukenblad kopen handig, omdat deze vochtbestendig en gemakkelijk te repareren is!

Handige opberg manieren voor een kleine keuken

Begin allereerst met het leegruimen van het aanrechtblad. Apparaten die je normaal gesproken op het aanrecht zet (koffiezetapparaat, magnetron, enzovoort) kun je wellicht beter opbergen achter één van de keukenkastjes. Dit bespaart je veel ruimte tijdens het koken. En wanneer je borden in de kast in een rekje zet, nemen ze voor de helft minder ruimte in dan wanneer je ze gewoon neerzet. Wat dacht je van een dubbele besteklade, zodat je extra veel bestek kunt opbergen terwijl dit niet extra ruimte inneemt? En de meest lastig bereikbare hoeken van keukenkastjes kun je voortaan wel benutten door een draaiplateau te installeren.

Je kunt vast meer ophangen

In jouw keuken heb je vast nog niet alle ophangmogelijkheden bekeken. Zo kun je mandjes, rekjes en extra planken ophangen om ruimte te besparen en spullen op te bergen. En wat dacht je van een extra lade of rekje waar je messen kwijt kunt, in plaats van een messenblok op het aanrecht te zetten? Je kunt zelfs pasta potten ophangen, door de deksel aan de onderkant van een keukenkastje vast te schroeven. Wanneer je dan de pot losdraait om pasta te pakken, blijft de deksel zitten. En ben je niet aan het koken, dek dan de kookplaat af door je snijplank erop te leggen en je groentes te snijden.

Overige tips om je keuken handig in te richten

Een geordende, nette keuken oogt ook een stuk ruimtelijker. Zorg er dus voor dat je je keuken netjes houdt. Daarnaast kun je nog ruimte besparen door bijvoorbeeld magnetische kruidenpotjes aan de koelkastdeur te bevestigen. Of door een organiser aan de binnenkant van een kastdeurtje te hangen, waar je bijvoorbeeld snijplanken of ander keukengerei in bewaart. Je kunt er gemakkelijk en veel los slingerende spullen in kwijt. Ook vuilnisbakken kun je opbergen in een keukenkastje, net als dat je een rijdend rekje in een loze ruimte onder het aanrecht of in een hoekje kwijt kunt. Handig!