Keuken vaak in gebruik Denk aan een brandverzekering

Keuken vaak in gebruik? Denk aan een brandverzekering

Geplaatst door

Heb je wel eens dat filmpje gezien van iemand die voor het eerst spaghetti ging koken en de pan gelijk in de fik vloog? Nou zo snel kan het dus gaan als je aan het koken bent. Zelf ben ik een fan van koken en sta ik het liefst de hele dag in de keuken. Maar ik ben ook wel iemand die redelijk onhandig is en soms met de keukenhandschoen te dicht bij het vuur staat. En ja je raad het al die vloog ook in de fik. Er zijn genoeg manieren die ik kan bedenken waarbij de keuken in de brand kan staan. Daarom wil ik in deze blog vertellen waarom het handig is om een brandverzekering te nemen.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Zoals ik in de inleiding al had beschreven kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Een handschoen die in de fik vliegt of een pan met rijst dat aanbrandt. De keukens van thuis zijn niet zo goed als die van in een restaurant. Probeer daarom ook nooit een gerecht te maken waarbij er zo een hoge steekvlam komt zoals je op tv ziet. Don’t try that at home, never! Koken komt met gevaren. Een ei kan ontploffen in de magnetron of een gerecht kan aanbranden in de oven. Daarom moet je altijd extra voorzichtig zijn bij het koken en goed weten wat je wel of niet in de magnetron kan doen en hoelang een gerecht in de oven moet.

Verzekeren voor het onzekere

Omdat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten, is het beter om te verzekeren voor het onzekere. Hierbij doel ik dat je beter een verzekering kan afsluiten tegen eventuele brandschade dan een brandschade krijgen en daarna pas te bedenken dat een brandverzekering handig was geweest. Nee, het is nu dan al echt te laat.

Een brandverzekering hoeft helemaal niet duur te zijn per maand en op de website van brandvezekering-simulatie.be kan je een betaalbare brandverzekering vinden. Bij het afsluiten van de verzekering moet je wel opletten wat er precies verzekerd wordt. Gaat het om spullen in huis? Dan kan een inboedelverzekering soms al voldoende zijn.