Keuze tussen klimaatplafond en radiator

Keuze tussen klimaatplafond en radiator

Geplaatst door

De dagen zijn koud en stormachtig, dus het is vanzelfsprekend dat je lekker warm en knus in je huis wilt zijn na een lange dag op het werk. Een radiator lijkt dan de geschikte optie hiervoor, maar je hebt tegenwoordig ook een klimaatplafond. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen de twee? Lees dan hieronder verder.

Klimaatplafond

Een klimaatplafond is kort samengevat een klimaatsysteem dat bestaat uit een metalen constructie. Hiermee kun je een ruimte zowel verkoelen als verwarmen waardoor je eigenlijk een airco en een radiator overbodig maakt. Het werkt voornamelijk door stroming van water, waaronder het energiebesparend werkt.

Voordelen

In tegenstelling tot een radiator heeft een klimaatplafond zijn voordelen. Een comfort klimaatplafond kan namelijk de ruimte waarin het is geïnstalleerd zowel verwarmen als koelen. Dit gebeurt via een energiezuinig en duurzaam systeem dat is verwerkt in gipskartonplaten in het plafond. Dus in principe vervang je hiermee een airco en een radiator, doordat er genoeg extra ruimte is omdat er een radiator ontbreekt.

Daarnaast heeft het koelen ook zijn voordelen. Ten eerste ervaar je nauwelijks tot geen geluidsoverlast vergeleken met een traditionele airconditioner. Zo kun je eindelijk, vooral in de avonden, een goede nachtrust hebben. Daarnaast komen er ook geen stofdeeltjes vrij in de lucht. Dit is namelijk enorm fijn en prettig voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van allergieën of ademhalingsproblemen. Al met al kan er dus gezegd worden dat een klimaatplafond niet voor geluidsoverlast zorgt, niet voor stof in de lucht, maar ook niet voor hoge elektriciteitskosten doordat het een energiezuinig systeem is. Niet alleen heeft het uiteindelijk voordelen voor de gezondheid, maar ook nog eens voor de portemonnee.

Tot slot is het ook natuurlijk belangrijk om te weten hoe een klimaatplafond onderhoud kan worden. Daarnaast is het ook nog eens goed om te weten dat een klimaatplafond onderhoudsvrij is omdat er geen mechanische onderdelen verwerkt zijn. Hiermee kun je concluderen dat je lage tot geen onderhoudskosten hebt én ook nog eens energiekosten bespaart.