Kiezen voor aluminium of houten jaloezieën?

Geplaatst door

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten jaloezieën. Jaloezieën vormen sinds jaar en dag één van de meest populaire vormen van binnenzonwering. Het zijn vooral de exemplaren die zijn gemaakt van aluminium en hout die het bij een zeer grote doelgroep werkelijk uitstekend blijken te doen. Dit ondanks de door de jaren heen sterk toegenomen concurrentie. Zo zijn er nieuwe jaloezieën op de markt verschenen die zijn vervaardigd uit PVC en wat bovendien ook te denken van de bamboe exemplaren? Toch lijkt voor de meeste mensen de keuze nog steeds voor de hand liggend te zijn en dus tussen aluminium en hout te gaan. Welke van beide jaloezieën zou nu voor jou precies het interessantst kunnen zijn? Je komt het te weten hier op deze pagina!

  • Waarom kiezen voor aluminium jaloezieën?

Niet alleen houten jaloezieën genieten een aanzienlijke populariteit. Dit geldt ook voor de aluminium exemplaren. In het bijzonder mensen die er voor hebben gekozen om een strak, modern interieur te realiseren geven de voorkeur aan aluminium jaloezieën. Dit heeft uiteraard voor een groot deel te maken met de in het oog springende, hedendaagse uitstraling waar deze jaloezieën over beschikken. Het is ongetwijfeld ook mede door deze uitstraling dat er steeds vaker in bedrijfspanden voor wordt gekozen om aluminium jaloezieën te gebruiken.

Een belangrijk extra voordeel waar je op kan rekenen bij aluminium jaloezieën is dat ze altijd vochtbestendig zijn. Dit maakt ze uitstekend geschikt om niet alleen in een badkamer, maar ook in een keuken te integreren. In principe kan dit ook met hout, alleen moet het hout dan veelal speciaal worden behandeld. Daarnaast wordt dit globaal gezien niet aangeraden. Ben je dus op zoek naar geschikte jaloezieën om te integreren in ruimtes waar een hogere vochtigheid in geldt? Dan is het doorgaans sterk aan te raden om gebruik te maken van exemplaren die zijn vervaardigd uit aluminium.

  • Waarom kiezen voor houten jaloezieën?

Houten jaloezieën zijn zoals de naam reeds laat vermoeden opgebouwd uit houten, horizontale lamellen. Deze lamellen zijn met elkaar verbonden door middel van een koord of band. Wanneer je de mogelijkheden op vlak van houten jaloezieën op de markt even grondig gaat bekijken zal je kunnen vaststellen dat er een ruime waaier aan mogelijkheden voor handen is. Concreet betekent dit niet alleen dat je een keuze kan maken uit verschillende houtsoorten, maar ook uit diverse kleuren. Het spreekt voor zich dat je hierbij altijd rekening zal willen houden met de uitstraling van je interieur. In ieder geval kunnen houten jaloezieën worden aangekocht in verschillende houtsoorten zoals met name:

  • Bamboe;
  • Cederhout;
  • Abachi hout;

Twee voordelen die zijn verbonden aan houten jaloezieën die eigenlijk door iedereen worden aangehaald zijn hun warme uitstraling evenals hun toch wel zeer hoge isolatiefactor. Dit laatste geldt overigens niet alleen op thermisch, maar ook op akoestisch vlak. Houten jaloezieën hebben bovendien de mogelijkheid om het licht evenals de warmte in huis perfect te regelen. Het natuurlijke materiaal waar houten jaloezieën van zijn gemaakt zorgt er voor dat je altijd in huis kan rekenen op een lekker knusse sfeer. Moeten we toch een nadeel aanhalen van jaloezieën die zijn gemaakt van hout? Dan komt vooral het onderhoud om de hoek kijken. In vergelijking met bijvoorbeeld PVC jaloezieën zijn ze net wat lastiger schoon te maken.