Koelhouden doe je zo

Koelhouden doe je zo

Geplaatst door

Het is zomer en je hebt zin om er echt een leuke dag van te maken, wat heb je hier nou allemaal voor nodig? Allereerst is het belangrijk om een idee te hebben wat je wilt doen met het lekkere weer. Waarschijnlijk wil je jezelf even koelhouden, maar hoe ga je dit doen? Wil je lekker in de tuin zitten of op het balkon met alle gemakken van je huis om je heen? Wil je graag in een park zitten met wat vrienden? Wil je graag naar het strand met koelboxen met wat koude biertjes? Je moet je drankjes nota bene ook niet warm laten worden Iedereen heeft zo zijn eigen invulling van de ideale lekker-weer-dag. 

Lekker dichtbij

Wat zijn de voor- en nadelen van in de tuin of op het balkon zitten? Het voordeel van een tuin is dat je privacy hebt, dit geldt helaas niet voor een balkon. Een ander voordeel is dat je niet grote plannen hoeft te maken hoe je ergens met de auto of met het ov zou moeten kunnen komen. En tot slot heeft het natuurlijk het voordeel dat je er helemaal eigen baas bent dus jij kan bepalen wat jij doet, ongeacht de mening van anderen. Een nadeel is dat je waarschijnlijk wat minder snel vrienden uit zult nodigen of als je deze uitnodigt, dat voor hen het reisvoordeel er wel van af is. 

Even tot rust komen in de omgeving

Naar het park gaan is ook een goede optie, maar wat zijn hiervan nou precies de plussen en de minnen? Een plus is natuurlijk dat je alle ruimte hebt, tenzij het heel druk is natuurlijk maar daar gaan we even niet van uit. Verder is het fijn dat je in een park de hele dag de volle zon kan meepakken, waar dit op je balkon of in je tuin net tegen kan vallen doordat je eigen huis of andere huizen in de weg staan. Een ander voordeel aan een park in de buurt is dat je bekenden tegen kan komen. Anderen zullen het daarentegen misschien ook wel als een nadeel zien dat de kans er is dat je mensen tegenkomt die je herkent en die jou herkennen. 

Bij het water

De laatstgenoemde optie, naar het strand gaan, is misschien wel de beste. Wel moet het net mee zitten dat er een strand in de buurt is of dat je er een hele dag vrij voor neemt. Het leuke aan het strand is namelijk dat je natuurlijk het water in kan als verkoeling, maar je ook allemaal sportieve dingen kunt doen zoals beachvolleyballen. Als je even geen zin hebt kun je dan ook gewoon even lekker niksen en een biertje of ander drankje uit je koelbox halen. Deze optie is dus in ieder geval het meest verfrissend en een keertje echt even iets anders. 

Het water op

Bovendien, het voordeel van het strand is ook nog eens dat je er snel bruin wordt. Grote kans dat je los van je zwemkleding namelijk niet zoveel aan hebt. Daarnaast word je sneller bruin in en op het water. Dit heeft te maken met het reflecteren van de zon. Als je terugkomt van je dagje strand zul je los van een leuke tijd, waarschijnlijk ook met een lekker kleurtje terugkomen. Een andere goede optie om van het water te genieten is door te varen of te suppen. Dit ligt helaas niet voor iedereen zomaar voor de hand.