industriële inrichting keuken

Lees hier hoe je een industriële inrichting krijgt in je keuken

Geplaatst door

Er zijn veel verschillende manieren van inrichten en stijlen, ook zijn er verschillende interieur stijlen bijvoorbeeld een industriële inrichting. Dit kan je overal creëren je hebt het in je keuken, woonkamer, slaapkamer etc. Ben je opzoek naar een nieuwe stijl en keuken inspiratie? Wij helpen je!

Wat is een industriële inrichting

Met deze interieur stijl krijg je een stoer uiterlijk in je woning maar toch ook modern. De kleuren die worden gebruikt zijn vaak een beetje het zelfde namelijk, zwart, wit, grijs, groen, blauw, bruin allemaal in dezelfde hoek. Vaak om het toch een beetje speels te maken hebben de accessoires wel wat fellere kleuren bijvoorbeeld turquoise.

Als je naar materialen kijkt zie je dat er veel gebruik wordt gemaakt van ruwe materialen. Een materiaal wat je vooral veel ziet terug komen is leer, dit kan in een statement item zoals een bank maar ook heel subtiel in de accessoires. Ander materiaal wat je vaak zit terug komen in een industriële inrichting metaal of ijzer en staal. Dit kan je ook erg makkelijk variëren en past vaak overal bij, een deur van staal is echt een kenmerk van een industrieel interieur.  Soms kunnen mensen deze inrichting beetje koeltjes vinden, je kan er dan voor kiezen om wat houten elementen toe te voegen of iets groens zoals planten.

Kenmerken industriële keuken

Industriële keukens hebben erg veel elementen die hun stijl benadrukken. Er wordt gebruik gemaakt van groffe materialen en veel licht. Als je een industriële keuken wilt wordt er gebruik gemaakt van de kleuren beige, zwart, wit, hout. Vrij neutrale kleuren, dit hoeft niet te betekenen dat je keuken saai zal worden.

Voor deze keukens worden verschillende materialen gebruikt zoals, staal, hout, beton. Veel mensen kiezen vaak voor een betonnen blad op de keuken om het industriële gevoel te krijgen in de keuken. In de industriële stijl worden dingen vaak niet helemaal afgewerkt, je kan de buizen nog zien, of de airco etc. Dit kan ook leuk zijn voor jou keuken inspiratie, om bijvoorbeeld de buizen van de luchtafzuiger te laten zien. Dit maakt de look namelijk af.

Er zijn verschillende accessoires die in deze keukens passen. Grote industriële lampen of hanglampen, deze zijn vaak van staal in het zwart en mooi aanwezig. Een grote eettafel van hout met stalen poten is ook altijd een goede keuze. In de keuken heb je ook elektronische apparaten, wil je deze ook  dezelfde look geven? Kies er dan voor om deze apparaten in aluminium te kopen.

Verschil tussen modern en industrieel interieur

Sommige mensen verwarren een modern interieur wel is met een industrieel interieur, maar het zijn eigenlijk twee hele verschillende stijlen. Het wordt vaak verward omdat bij een modern interieur ook gebruik wordt gemaakt van strakke lijnen, zelfde kleuren etc. Echte is de industriële inrichting toch een stuk grover en de moderne stijl wat strakker en netjes met moderne gadgets.

Je kan een stijl dus overal in toepassen ook in de keuken, alleen al door met een bepaalde kleur en materiaal te werken. Hoe tof is dat? Ben je benieuwd naar nog meer leuke keuken inspiratie? Lees dan snel onze andere blogs.