muis in keuken

Muizen in de keuken. Wat nu?

Geplaatst door

Muizen zijn nachtdieren, die maar wat graag bezig zijn wanneer jij lekker van jouw nachtrust aan het genieten bent. Een muizenplaag in huis of in de keuken kan ontstaan door verschillende raden. In dit artikel vertellen we meer over een mollenplaag en hoe je deze het beste kunt bestrijden. Lees snel verder.

Waar bevinden muizen zich?

Muizen blijven graag in de buurt van mensen, omdat ze dan zeker van eten zijn. Daarnaast zijn onze huizen goede schuilplaatsen voor koud weer en regen. Dit is de reden dat je vaak muizen zult tegenkomen op zolder, in een spouwmuur, in de kelder of in de keuken. Een muizenplaag is niet leuk, omdat ze werkelijk waar alles kapot maken en eenvoudig ziektes overbrengen met uitwerpselen en urine.

Muizen kom je vaak tegen in de keuken, omdat hier veel eten te vinden is. Gelukkig is het eenvoudig om een muizenplaag tegen te gaan, waar we jou meer over zullen vertellen.

Het tegengaan van muizen

Er zijn verschillende manieren om muizen te bestrijden. Je kunt er voor kiezen om muizen te vangen met een muizenval of een muizenklem. Het verschil tussen deze twee is dat met een muizenval de muis in leven blijft, terwijl bij de klem de muis gedood wordt. Daarnaast kun je kiezen voor muizengif.

De effectiefste methode is ultrasone geluidsgolven. Hiermee verjaag je de muizen, omdat ze niet goed tegen deze geluiden kunnen. Ben je op zoek naar een muizenverjager? Neem dan eens een kijkje op muizen bestrijden. Via deze website krijg je meer informatie over een muizenplaag en wat je in een dergelijk geval het beste kunt doen.