Review van de HelloFresh maaltijdbox

Geplaatst door

Wat is het concept? HelloFresh is een bedrijf dat alle ingrediënten voor een lekkere en gezonde maaltijd aan huis bezorgt. Je krijgt alle verse ingrediënten voor het gevraagde aantal maaltijden en aantal personen gratis thuis geleverd en gaat zelf aan de slag met de bijgeleverde receptenkaarten. Wat zijn de voordelen? Wil je reviews lezen van meer boxen? Bijvoorbeeld van Marley Spoon, AH of Ekomenu? Bekijk dan hier een overzicht met alle reviews en ervaringen.

 1. Je maakt kennis met producten volgens het seizoen. In de winter vind je dus geregeld pastinaak, koolraap en boerenkool in je box. In de zomer kiezen ze dan bijvoorbeeld voor asperges en postelein.
 2. Je leert ook nieuwe producten kennen en dankzij de recepten leer je hoe je ze kan klaarmaken.
 3. Geen keuzestress meer, Hello Fresh kiest voor je, het menu kan je altijd online bekijken.

Trouwens… er is ook een Veggiebox voor vegetariërs! Alle recepten vind je ook online, dus je kan er alvast eens tussen neuzen als inspiratie je even ontbreekt.

Wat staat er in zo’n week op het menu? Thaise viskoekjes met noedels, paksoi en paprika – Worst met rosevalaardappelen en bloemkool met kaassaus – Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood – Bulgur met za’atar, kipfilet en Turkse peper – Zoete rijstschotel met broccoli, amandelen en spiegelei. Ik moet eerlijk toegeven, dit is volgens mij een stuk minder gezond dan wat wij normaal op het menu zetten, maar ik zie het als een leuke afwisseling.

Nu, hoe gaat het precies in real life? De vijf maaltijden worden gebundeld in een mini-kookboekje. Elke maaltijd krijgt een nummer, dat is de volgorde waarin je de gerechten best klaarmaakt doorheen de week. Waarom de maaltijden niet in de juiste volgorde in het boekje staan, is me een raadsel 😉 Per gerecht krijg je een overzicht van de ingrediënten (en hoeveel je nodig hebt voor het aantal personen) en via een stappenplan wordt er duidelijk uitgelegd wat je moet doen.

Deze Thaise viskoekjes vond ik wel een leuke ontdekking. Ik ben helemaaaal geen fan van paprika en was niet bekend met paksoi, maar vond het een verrassende combinatie. De koekjes op zichzelf vond ik geen hoogvlieger maar met wat extra kruiden zou ik ze wel opnieuw klaarmaken. Het volledige recept vind je op de website van Hello Fresh. Dit was trouwens de favoriet van mijn vriend!

Mijn absolute favoriet van deze week was de Bulgur met za’atar, kipfilet en Turkse peper. Jammergenoeg ontbrak het SD-kaartje in mijn fototoestel en vond mijn toestel dat wel oké (maar ik niet achteraf), dus zul je het met de foto van Hello Fresh moeten doen. Het leert me wel dat ik nog wat aan mijn foodfotografieskills moet werken, haha.

Ondanks het ‘maar’ soep was, kon de aardappel-courgettesoep en (vooral) het olijfbrood ons erg bekoren!

Daarnaast aten we deze week ook nog worst met rosevalaardappelen en bloemkool met kaassaus. De worst was niet echt ons ding, maar de aardappelen met look in de oven en wat peterselie erop vond ik wel heerlijk. Het laatste gerecht was een zoete rijstschotel met broccoli, amandelen en spiegelei. Het klinkt een erg rare combinatie, maar was eigenlijk best wel lekker, zélfs met het ei.

Even samenvatten? Dit vond ik positief:

 1. Je hoeft je hoofd niet te breken over wat je de komende week gaat eten.
 2. Je moet geen boodschappen doen.
 3. Je leert nieuwe gerechten kennen.
 4. De gerechten zijn toch wel relatief gezond.
 5. Alles wordt duidelijk beschreven, ook als je geen keukenprins(es) bent, breng je er iets van terecht.

Ik vond er jammer genoeg ook wel wat negatieve dingen aan, maar die zouden me niet weerhouden om opnieuw te bestellen:

 1. De box bevat (bijna) geen Belgische producten.
 2. Alles is apart verpakt, wat wel wat vuilnis met zich meebrengt.
 3. Je hebt vaak wel héél veel pannen nodig, wat koken betreft ben ik écht geen multitasker 😉