Tips om te besparen op de verhuiskosten

Tips om te besparen op de verhuiskosten

Geplaatst door

Wij begrijpen dat je graag wilt besparen op de verhuiskosten. Waarom zou je meer uitgeven dan nodig is? Houd er aan de andere kant rekening mee dat goede verhuizers een verzekering hebben. En dat ze je veel verhuisstress kunnen helpen voorkomen.

Tip: vraag je werkgever naar een eventuele verhuiskostenvergoeding. Soms heb je daar recht op, als je voor jouw werk verhuist. Dit scheelt enorm in de kosten, omdat je dit kunt gebruiken om een verhuisbedrijf in te huren.

De verhuizing verloopt vlot en soepel, zodat jij het overzicht kunt bewaren en geen last krijgt van stress. Dat voorkomt dat je het mooie servies per ongeluk uit je handen laat vallen of dat de kast beschadigd raakt als het zelf toch niet helemaal lukt. En wil je toch besparen? Dan hebben we een paar handige tips voor je op een rij gezet:

  • Zelf alvast inpakken in dozen
    Je kunt zelf alvast zoveel mogelijk verhuisdozen inpakken. Doe de spullen in dozen en nummer de dozen. Gebruik dezelfde nummers in de kamers van het nieuwe huis. Zo is het voor de verhuizers duidelijk waar alles heen moet, om kostbare tijd te besparen.
  • Zelf kleine spullen verhuizen
    Verhuis zoveel mogelijk kleine spullen alvast zelf. Rijd ze met de auto naar het nieuwe huis, zodat dit niet mee hoeft met de verhuiswagen. Mogelijk kun je een kleinere maat verhuiswagen kiezen, zodat de kosten lager uitvallen.
  • Offertes aanvragen en vergelijken
    Vraag online meerdere verhuisoffertes aan en vergelijk die met elkaar. Het is de belangrijkste en beste manier om kosten te besparen, terwijl je kunt rekenen op een goed en ervaren verhuisbedrijf dat weet wat er moet gebeuren.