Verbouwen in jouw keuken

Verbouwen in jouw keuken? Hier zijn 3 tips!

Geplaatst door

Verbouwen kan soms de nodige stress opleveren. Er moeten namelijk veel dingen geregeld worden. Echter met een goede voorbereiding gaat veel relaxter. Je weet immers wat je kan verwachten en waar je om moet letten tijdens de verbouwing. Hierdoor kan je er meer van genieten. In dit artikel lees je 3 tips om goed je verbouwing door te komen, zodat je binnen mum van tijd een droomkeuken hebt!

Denk je plannen uit

Het is handig om goed je verbouwplannen door te spreken met je partner. Dit zorgt ervoor dat jullie precies van elkaar weten wat elkaars wensen zijn. Het bouwen van een ideale droomkeuken is daarmee een stapje dichterbij gekomen. Mocht je net een huis hebben gekocht van een aankoopmakelaar heb je wellicht je verbouwplannen al doorgesproken. Hij zal waarschijnlijk al verteld hebben of het wel of niet mogelijk is. Toch helpt het om van tevoren te inventariseren wat jullie verbouwplannen zijn, zodat je weet of het ├╝berhaupt mogelijk is. Niets is vervelender dan straks in een halve keuken erachter komen dat de verbouwing simpelweg niet kan.

Houd rekening met extra kosten

Een verbouwing kost geld, veel geld. Vaak zijn er nog extra kosten die normaal gesproken snel vergeten worden. Een aantal voorbeelden zijn; de container voor sloopafval, het uitgraven van de fundering, tot parkeerkosten van de aannemer. Dit zijn allemaal kosten die betaald moeten worden. Het limiteert zich niet tot de kosten en plaatsing van de keuken zelf. Denk ook aan het afhaal eten wat jullie genoodzaakt zijn te eten voor het niet functioneren van de keuken! Het opstellen van een begroting kan helpen om de kosten inzichtelijk te maken.

Check de vergunning

Voor een verbouwing van de keuken is meestal geen vergunning nodig. Maar als daarvoor de halve gevel moet sneuvelen, zou een vergunning toch nodig kunnen zijn. Mocht je net een huis gekocht hebben van een makelaar kan hij deze informatie ook verschaffen. Je kan daarnaast ook bij de gemeente checken of je een vergunning nodig hebt. Een architect of constructeur kan dan een bouw aanvraag doen. Maar voor de reguliere keukenverbouwing is dit waarschijnlijk niet nodig. Je mag namelijk vergunning vrij in je woning verbouwen. Met deze tips ben je helemaal voorbereid op je eerste keukenverbouwing, succes!