Verschillende keukenstijlen

Verschillende keukenstijlen op een rij

Geplaatst door

Wanneer je een nieuwe keuken in je huis wilt, zul je moeten bepalen wat voor soort keuken het gaat worden. Er bestaan namelijk verschillende keukenstijlen! Welke er zoal zijn, beschrijven we in dit artikel.

Een moderne keuken

Een erg populair type keuken is de moderne keuken. Een moderne keuken kenmerkt zich door strakke lijnen, vierkante vormen en gladde glanzende oppervlakken. Betreft de materiaalsoorten zie je veel hout, metaal, steen en kunststof. Zo zie je in een moderne keuken vaak keukenbladen van geslepen steen of gelakt hout, en tegelvloeren zonder naden. Betreft de kleur is er veel mogelijk, maar over het algemeen zie je veel witte en zwarte moderne keukens met hier en daar wat kleurrijke accenten. Wanneer je een moderne woonkamer hebt, mag een moderne keuken die daarop aansluit uiteraard niet ontbreken!

Een klassieke keuken

Naast moderne keukens, bestaan er uiteraard ook klassieke keukens. Dit keukentype staat echt voor gezelligheid.  In een klassieke keuken komen veel natuurlijke elementen voor zoals hout en steen. Hierdoor krijgt deze een warme uitstraling. Ook kent een klassieke keuken veel versieringen. De voorzieningen (zoals de oven, koelkast en verlichting) hebben vaak tevens een ouderwetse stijl.

In een klassiek huis mag een echte klassieke keuken niet ontbreken!

Een industriële keuken

Industriële keukens hebben een robuuste, ouderwetse en stoere maar toch gezellige uitstraling. Materialen die je veel tegenkomt bij dit type zijn beton, steen en hout. Zaken als het keukenblad zijn massief en ruw. Een industriële keuken is dus niet zo tot in de puntjes afgewerkt als bij een moderne keuken het geval is. Betreft kleuren zie je veel grijs en donkere tinten, met hier en daar een groene plant. Het apparatuur in een industriële keuken is vaak groot, zoals een flinke RVS koelkast en afzuigkap.

Een keuken op maat laten maken

Naast de bovenstaande voorbeelden, bestaan er nog veel meer keukentypes. We begrijpen het daarom dat je misschien moeilijk één stijl kunt kiezen uit al deze mogelijkheden. Misschien vind je het ene aspect van de moderne keuken wel mooi, maar zijn er ook weer dingen van een industriële keuken die je aantrekken. Gelukkig kun je in dit geval een keuken op maat laten maken door Anselm Oome!