soorten magnetrons

Verschillende soorten magnetrons; wat is de beste magnetron?

Geplaatst door

Er zijn vier verschillende soorten magnetrons op de markt. Wij hebben de verschillende soorten voor je op een rijtje gezet met daarbij de kenmerken en eigenschappen. Hopelijk kunnen wij je helpen met het kiezen van de juiste magnetron.

Combimagnetron

De naam zegt het eigenlijk al: deze magnetron is een combinatie van een magnetron en een oven. Het resultaat hiervan is dat het smakelijker en krokanter is dan bij bijvoorbeeld een solomagnetron. Die we hieronder verder toelichten. Een combimagnetron bespaard ruimte in de keuken. Je hoeft namelijk geen aparte oven meer te hebben. Zo kan je je keuken efficiƫnter inrichten. Een combimagnetron is bij kleine keukens zeker aangeraden.

Solomagnetron

Een solomagnetron verspreidt gelijkmatig de warmte door je voedsel of drankje dmv microgolven. Een solomagnetron is eigenlijk het standaard type en is aangeraden als je geen aanvullende oven- of grillfuncties nodig hebt.

Inbouwmagnetron

Misschien denk je: ik kan toch de vrijstaande magnetrons gewoon inbouwen? Echter is dit niet het geval. Als je een magnetron wilt inbouwen zijn hier speciale inbouwmagnetrons voor. Deze kunnen gemakkelijk hun warmte kwijt. Waar vrijstaande magnetrons dit niet kunnen als ze ingebouwd worden. Een inbouwmagnetron zorgt voor een prachtige afwerking van je keuken en is zeker aangeraden als dit budget technisch mogelijk is.

Magnetron met grillfunctie

Dit soort magnetron zorgt ervoor dat je ook kan grillen, eigenlijk is het een combimagnetron met grill. Wanneer je houdt van een knapperig korstje op je gerecht dan is dit type magnetron voor je aangeraden.

Wat is de beste magnetron?

Het kiezen van een magnetron is afhankelijk van de wensen en eisen die je stelt aan een magnetron. Welke functies wil je hebben? Heb je genoeg ruimte in de keuken? Wil je hem in laten bouwen? Dit zijn allemaal vragen waar je rekening mee moet houden als je een magnetron gaat kopen.

In de markt zijn er talloze soorten verkrijgbaar in verschillende prijsklasse’s, zo heb je goedkope en dure magnetrons. Oftewel: er is keuze voor ieder budget met de huidige markt.

Als wij je een advies mogen geven zouden wij kiezen voor een inbouw combimagnetron. Met deze magnetron heb je alle functies compact en netjes afgewerkt. Een koopgids kan je de juiste adviezen geven bij het kopen van een magnetron. Via deze combimagnetron kopen gids kan je de magnetron kiezen die bij jou past.