gietvloer nijmegen

Waarom een gietvloer juist in de keuken ideaal is

Geplaatst door

Gietvloeren lijken een trend, een hype. En dat is niet voor niets. Naast dat ze ontzettend strak, stijlvol én tijdloos ogen, heeft de vloer vele voordelen. Op vrijwel iedere ondergrond is de gietvloer te gieten. Daarnaast is iedere gietvloer uniek. De vloer wordt namelijk speciaal voor jou aangemaakt en gegoten in de tint die bij jou en jouw interieur past. Waarom dat niet alleen in de woonkamer, maar vooral in de keuken ideaal is, lees je hier.

De keuken

De keuken wordt in de meeste huishoudens erg intensief gebruikt. Voor sommige mensen is deze ruimte zelfs het hart van het huis. Ook wanneer je geen masterchef bent, zal je hier regelmatig te vinden zijn. En of het nu is om een drie gangen menu op tafel te zetten of een eitje te bakken: een rommeltje is gauw gemaakt. Een laminaatvloer kan kromtrekken als hier te veel water op gemorst wordt en kruimels tussen de naden van de vloer ontkom je niet aan. Een gietvloer geeft een strakke doch warme sfeer en is een ideale basis voor in de keuken. Of je nu een industriële keuken hebt of een landelijke sfeer doorvoert: in iedere totaal andere keuken komt een gietvloer ideaal tot zijn recht.

De voordelen van een gietvloer

Gietvloeren zijn naadloos, waardoor je voorkomt dat er vuil en kruimels tussen de naden blijven zitten. Niet alleen in de keuken, maar ook in de eetkamer en woonkamer zijn dit hygiëneproblemen.

Mocht er dan toch vuil op de vloer belanden, wat natuurlijk niet tussen naden kan zitten, is het heel eenvoudig schoon te maken. Want hoe makkelijk een gietvloer is te reinigen, is wel het grootste voordeel aan een gietvloer. Naast dat je gemakkelijk met een dweil of swiffer vuil weg kunt werken, zullen vloeistoffen nooit in de vloer trekken. Een flinke plas verse sap kan bij wijze van spreken uren lang blijven liggen, zonder dat je daar later ook maar iets van terugziet op de vloer. Natuurlijk moet je het niet te vaak lang laten liggen…

Een vlam in de pan kan nog wel eens gebeuren. De kans dat die vlam zo ver uitbreid naar de vloer, is wat minder groot. Mocht het wel gebeuren, zal een gietvloer ervoor zorgen dat de brand niet verder zal vloeien. Omdat het materiaal brandwerend is, staat veiligheid dus voorop!

Een unieke stijl

Er zijn weinig ruimten in de woning waar zo veel materialen samen komen als in de keuken. In sommige keukens ligt vinyl op de vloer, in andere keukens is het laminaat doorgetrokken van de woonkamer naar de keuken en ook wordt er nog steeds gebruik gemaakt van een chique tegel op de vloer. Hetzelfde zie je op de wanden. Stucwerk, muurverf, tegels, deels aluminium platen: alles kan! En waar sommige huishoudens strakke hoogglans witte keukenkasten hebben, proberen anderen de wat oudere houten, landelijke stijl te behouden.

Met een gietvloer als basis kun je nog steeds alle kanten op. Door de vloer in jouw kleur te laten mengen, past iedere keuken erbij. Zo heb je ook nog eens een volledig unieke keuken mét jouw eigen stijl. Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Neem dan zeker eens een kijkje op de portfolio pagina van Van Hollandse Bodem óf neem gewoon eens contact met ze op. Je zal zien hoe makkelijk jij geniet van een