Waarom LED verlichting de perfecte keuze is voor je keuken

Geplaatst door

Bij een nieuwe keuken komt vaak veel kijken. Er is een hoop waar je invloed op hebt in het samenstellen van je keuken. De locatie in het huis staat echter in de meeste gevallen al vast. Veel huizen zijn op een bepaalde manier gebouwd, waar de keuken een vaste plek krijgt, ook in nieuwbouwwoningen. Hierdoor heb je niet altijd controle over het licht in de keuken. Het plaatsen van goede verlichting in de keuken is dan een goede oplossing. 

Een lichte keuken om te kunnen zien wat je kookt

We spenderen veel van onze tijd in huis in de keuken. Dus als jij die heerlijke gerechten aan het maken bent voor je vrienden of familie, wil je natuurlijk wel dat je voldoende kunt zien. Voornamelijk met snijwerk is het ook nog eens belangrijk om te kunnen zien wat je aan het doen bent. En vergelijk het eens met restaurants. Vaak is de keuken daar een van de lichtste plekken op de locatie. Dit wil je in je eigen keuken natuurlijk ook!

De beste verlichting voor in je keuken

Er zijn natuurlijk veel soorten verlichting beschikbaar. Het aanbod kan de keuze hierin lastiger maken. Wij raden je aan om voor led verlichting te kiezen. Deze verlichting is betrouwbaar, heeft veelzijdige functionaliteit en is in de vorm van led inbouwspots ook nog eens een lust voor het oog. Deze spots kun je namelijk op een mooie manier inbouwen in het plafond van je keuken, muren of keukenblad. 

Led verlichting is duurzaam

Daarbij komt dat led verlichting ook nog eens erg duurzaam is. Deze verlichting gaat namelijk gemiddeld drie keer zo lang mee als traditionele verlichting zoals halogeen- of gloeilampen. Ook verbruikt led verlichting minder dan 10 Watt. Dat is aanzienlijk minder dan de 20 Watt die een spaarlamp gebruikt. Dit scheelt duidelijk in het energieverbruik. Daarbij is deze led verlichting vaak te verkrijgen in de IP waarden, IP44 of IP65. Deze waarden geven aan dat de led verlichting tegen vochtige ruimtes kan, waardoor deze in de keuken kunnen hangen zonder risico op beschadiging. 

Creëer sfeer met dimbare led verlichting 

Als je dacht dat led verlichting alleen voor een felle kook omgeving kan zorgen, zit je er naast. Door deze verlichting te combineren met geschikte dimmers, is het heel goed mogelijk om een intieme sfeer te creëren in de keuken. Zo kun je de lichtintensiteit volledig naar je wens afstemmen. Veel led verlichting is ook nog eens verkrijgbaar in de kleur ‘warm wit’, waardoor jij altijd van een lichte warme sfeer kunt genieten, waarbij de zon in huis lijkt te schijnen.