Waarom samen koken goed is voor je relatie

Waarom samen koken goed is voor je relatie

Geplaatst door

Samen met je partner wil je natuurlijk het beste voor jullie relatie. Iedere tip is daarom altijd hartstikke welkom, maar je wilt ook niks forceren in je relatie. Een gouden tip is dan om er een gewoon te van de maken om samen te koken.

Stuur dus niet elke dag een appje naar je partner dat hij of zij het eten klaar moet hebben wanneer jij thuiskomt van een drukke dag, maar ga samen achter het fornuis staan. Dan hoeven jullie in ieder geval al geen ruzie meer te maken over wie er voor het eten zorgt!

Samen koken hoeft ook niet te betekenen dat je elke avond samen in de keuken staat, maar je kunt ook kiezen om slechts een paar avonden in de week samen iets klaar te maken. Of bijvoorbeeld een lekkere appeltaart of ander recepte te maken. Hier vind je alvast een recept voor de lekkerste appeltaarten. Wij leggen hieronder uit waarom dit goed is voor je relatie.

Gezellige activiteit om samen te doen!

Na allebei een dag druk te zijn geweest is dit de perfecte manier om ‘s avonds samen bij te praten over hoe jullie dag was. Het is geen geforceerd gesprek waarbij je aandacht aan elkaar moet besteden en interesse toont, maar terwijl jullie allebei met het voorbereiden van het eten bezig zijn kunnen jullie ondertussen een gesprek voeren.

Stelletjes die samen koken hebben meer seks

Onderzoek heeft uitgewezen dat stellen die taken in huis verdelen of samen doen minder frustraties hebben en daarom samen meer seks hebben. Het betreft dus niet alleen het koken, maar ook andere taken in huis, zoals het opruimen. Voor het handig en goed opruimen van huis kun je hier overigens nog veel tips vinden!

Lekker tot rust komen aan het eind van de dag

Aan het eind van de dag allebei even lekker tot rust komen? Dan kan door op de bank neer te ploffen, maar ook door te koken! Je zou het niet zeggen, maar zeker wanneer je het samen doet en er niet te gestresst mee bezig bent kom je daadwerkelijk tot rust bij het koken.

Samen beslissen over wat jullie gaan eten

In veel situatie heeft degene die kookt het ook voor het zeggen met wat er op tafel komt te staan. Maar wanneer jullie samen gaan koken dan kunnen jullie hier ook samen over beslissen!