Waarom werken in de horeca zoveel voldoening geeft

Geplaatst door

Op dit moment moeten alle horeca ondernemingen hun deuren gesloten houden. Echter mogen ze per 1 juni 2020 weer langzaam hun deuren openen. Met gepaste afstand en een maximaal aantal mensen binnen kunnen ze weer opstarten. Dit is niet alleen vervelend voor de mensen die net een terrasje wilden pakken of iets te vieren hadden en uit eten wilden, maar natuurlijk ook voor de ondernemers en werknemers zelf. Werknemers zitten thuis en veel hebben geen inkomen of baan meer. Een nachtmerrie voor iedereen. Dat is erg jammer want ook in de horeca werken is erg leuk. In dit artikel gaan we dieper in op waarom de horeca zo leuk is om in te werken.

Veel afwisseling

Of je nou in een cafetaria of restaurant werkt: er is veel afwisseling. Hoe kleiner een onderneming, hoe meer afwisseling er is. Je functieomschrijving is dan natuurlijk veel uitgebreider. Je werkt bijvoorbeeld niet alleen in de bediening, maar ook in de afwas en keuken. Daarnaast moet er ook schoongemaakt worden en alles moet er netjes uit zien. Wanneer je nog meer verantwoordelijkheid hebt kan het zijn dat je ook bestellingen moet plaatsen. Een voorbeeld is het bestellen van drinken, eten maar ook apparatuur voor horeca bedrijven. Ook dit moet namelijk op den duur vervangen worden.

Wat het werken in de horeca nog meer zo afwisselend maakt is dat er verschillende tijdstippen zijn wanneer je kan werken. Wanneer we het over een restaurant hebben kan het zijn dat je in de ochtend, middag of avond werkt. Elk dagdeel brengt weer andere werkzaamheden met zich mee. Dit geldt tevens voor bijvoorbeeld de doelgroep.

Contact met mensen

Een ander groot voordeel van het werken in de horeca is dat je veel contact hebt met mensen. In deze coronatijd is dat natuurlijk een groot nadeel. Maar in de ‘normale’ tijden is het fijn om met mensen in contact te komen. Afhankelijk van het publiek vinden gasten het fijn om een praatje te maken en meer over je te weten te komen. Wanneer dezelfde gasten vaker komen merk je dat er een band ontstaat en weet je uiteindelijk zelfs voor ze het zelf aangeven wat ze willen drinken/eten!