Wat is een slowjuicer

Wat is een slowjuicer?

Geplaatst door

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende soorten juicers, ook wel sapcentrifuges genoemd. De slowjuicer is één van de populairste types doordat deze helpt meer mineralen, enzymen, vitaminen, vezels en spoorelementen uit producten te halen. Dit efficiënte proces is een van de belangrijkste redenen om voor een slowjuicer te kiezen. Ga op zoek naar de beste slowjuicer en ervaar zelf de voordelen ervan. In dit artikel vertellen we meer over hoe een slowjuicer werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Hoe werkt een slowjuicer?

Slowjuicers werken met een enkele vijzel of versnelling. Een vijzel is een soort boor of boorkop die een roterend spiraalvormig schroefblad bevat. Dit wordt ook wel “flighting” genoemd. Dit zorgt ervoor dat de uitgeboorde pulp verwijderd wordt, waardoor vervolgens enkel nog het resterende sap overblijft. Dit sap wordt door gaas gezeefd. De draaiende vijzel zorgt ervoor dat alle producten geplet en volledig tegen de zijwand uitgeperst worden. Aan deze wanden van de slowjuicer zit gaas, een zeef of een filter die het pulp aan de wanden houdt, waardoor enkel het sap eruit wordt gedrukt. Dit proces is langzaam, waardoor het sap niet wordt verwarmd. Zo blijven enzymen en voedingsstoffen op lage temperatuur, zodat ze overleven en intact in het sap blijven.

Voordelen van een slowjuicer

Er zijn vele voordelen waarom een slowjuicer gebruiken enorm gezond voor je is. Het grootste voordeel van dit type sapcentrifuge is toch wel dat die werkt op een manier waardoor er meer sap wordt verkregen uit de ingevoerde producten. Dit voordeel blijkt uit de drogere pulp die overblijft na het juicen. Gemiddeld levert een slowjuicer 15 á 20 meer sap op. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Verder bestaat het sap ook nog eens uit veel meer voedingsstoffen en enzymen, doordat de producten door een trager proces wordt omgezet naar sap. De slowjuicer houdt alle gezonde onderdelen van ingevoerde producten intact.