Wat is lekker om te eten in de zomer

Wat is lekker om te eten in de zomer?

Geplaatst door

In de zomer kun je niet om te warme temperaturen heen. Die temperaturen zorgen ervoor dat jij geen zin hebt om dingen te doen en zeker niet om te koken. Maar natuurlijk moet iedereen eten. Gelukkige zijn er genoeg zomerse recepten die je kunt bereiden. Daarmee maak je jouw zomer helemaal compleet.

Barbecue

Binnen koken in de zomer is voor iedereen een hel. Door het gasfornuis wordt het veel warmer in je huis dan dat het al is. Maar af en toe heb je in de zomer toch zin in een warme maaltijd. Dan is barbecueën de perfecte oplossing. En je kunt er naast vlees ook groenten op koken. Verder maak je het compleet met een frisse salade als bijgerecht. Barbecueën is onmisbaar in de zomer. Mocht je geen bbq hebben dan kun je toch barbecueën bij Amigos. Je kunt dan onbeperkt eten in Roosendaal. Alles is al gesneden en voorbereid dus je hoeft het alleen maar op de barbecue te leggen en eten maar.

Salade

Niks is zo fris als een maaltijdsalade in de zomer. De koude maaltijd kan je een extra bite geven door middel van croutons. Verder kun je de salade samenstellen zoals jij wilt. Kies dus voor de gewenste salade bladeren. Daarna kun je kijken naar diverse groenten die je erin wilt stoppen. Uiteindelijk kun je er nog een extra smaak aan geven door voor een lekkere saus te kiezen. De croutons leg je er bovenop. Vervolgens kun je genieten van een verse maaltijdsalade.

Vis

Niet iedereen houd van vis maar dat zou wel moeten omdat het erg gezond blijkt te zijn. Ook is het erg lekker en niet te zwaar. Er zijn diverse soorten vis die lekker zijn tijdens een warme zomerdag zoals kabeljauw, garnalen en zalm. Met verschillende kruiden maak je de vis onwijs lekker. Ook mag je de citroen op het einde niet vergeten. Als bijgerecht kun je er groenten of rijst bij serveren.

Dessert

Na elke maaltijd hoort een dessert en zeker in de zomer. Zo zijn er oneindig veel ijscreaties die je kunt maken. Voor de gezonde eters onder ons mag een frisse fruitsalade niet ontbreken. Je kunt er verschillende soorten fruit in doenen zo jouw creatie compleet maken. Maar natuurlijk blijft een watermeloen het lekkerst.