Wat je allemaal nodig hebt bij een nieuwe woning

Geplaatst door

Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Na maanden zoeken heb je dan eindelijk je droomhuis gevonden en zodra jullie bod geaccepteerd is, is het tijd voor de sleuteloverdracht. En dan heb je je eigen nieuwe woning. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het kopen of huren van een nieuwe woning? Want alleen een likje verf is vaak niet voldoende. Neem daarom onze tips ter harte en laat je inspireren.

Een vloer die past
Als je eenmaal de kleuren verf voor op de muren hebt gevonden, is het tijd om een bijpassende vloer te kiezen. Het kan ook andersom als je dat graag wilt, maar het is wel van belang dat de vloer en de muren bij elkaar passen. Maar ook de functionaliteit van de vloer is belangrijk. Zo kun je kiezen voor een pvc vloer. De voordelen hiervan zijn dat je geen ondergrond nodig hebt, het perfect te gebruiken is in combinatie met vloerverwarming en het ook nog eens geluiddempend is.

Ben je toch niet zo van de pvc vloeren? Ga dan voor vinyl vloeren in je huis. Vinyl is niet alleen relatief goedkoop, het voelt ook zacht en warm aan en is verkrijgbaar is verschillende soorten prints. Denk aan houtprints, gekke prints en tegelprints. Vinyl heeft ook een dikke slijtlaag, is één van de beste geluiddempende vloeren en is de vloer gemakkelijk te reinigen met water. Kies voor een vloer dat bij jou, je huis en je budget past.

Meubels
Na de muren en vloer is het tijd voor de indeling van je meubels. Je kunt de meubels online bestellen en laten bezorgen, maar wij raden je aan eerst in een echte winkel te kijken. Want dat bankje kan er nog zo leuk uitzien, maar misschien zit her voor geen meter. Daarom is het slim om eerst de woonboulevard te bezoeken voor je wat bestelt. Tip: online kun je gemakkelijk sites vergelijken en zo jouw droombank of een zitzak stoel voor de goedkoopste prijs aanschaffen.

Overige benodigdheden
Op het moment dat de meubels er zijn en je huis ingericht is, ben je nog niet klaar! Nee, want hoe wil jij je spaghetti afgieten? En die knoflooktenen worden niet vanzelf geperst. Maar ook theedoeken, handdoeken en een wc-borstel zijn onmisbaar in een goed georganiseerd huis. Neem eens een kijkje bij een online uitzetlijst, vraag je moeder om hulp of breng een bezoek aan de dichtstbijzijnde Ikea om alle spullen te verzamelen.