Zo creëer je een industriële woonkeuken

Geplaatst door

Tegenwoordig zie je steeds meer dat de keuken betrokken wordt bij het dagelijks leven in de woning. Koken is hot en mag gezien worden!

Verlichting & apparatuur

Wanneer de keuken onderdeel uitmaakt van de leefomgeving is het belangrijk om te weten dat verlichting niet alleen functioneel is, maar ook sfeerbepalend zal zijn. Denk er ook aan dat je apparatuur constant in het zicht zal zijn. Gelukkig is er tegenwoordig een enorm aanbod aan stoere industriële apparatuur. Wat denk je van bijvoorbeeld van een groot RVS kookblad met ingebouwde luchtafzuiging of antraciet zwarte kranen. Een wasmachine kan netjes ingebouwd worden. Wasmachine kopen? Dan hoef je niet te letten op het design als je hem in laat bouwen.

Materialen & kleuren

Ook is het mooi om de gebruikte materialen en kleuren aan te laten sluiten op de rest van de leefomgeving. Als je bijvoorbeeld in het zitgedeelte gebruik maakt van hout en zwart staal is het mooi om dit terug te laten komen in de woonkeuken. Zo heb je grote houten eettafels die een mooie verbinding kunnen maken tussen de keuken en het zitgedeelte. Je ziet ook vaak dat de eettafel naadloos doorloopt vanuit een kookeiland de woonkamer in. Erg gaaf voor feestjes en diners met grote gezelschappen.

Meubels en accessoires

Tot slot kun je een geheel creëeren van de ruimte door te kiezen voor toffe accessoires die passen bij de rest van je interieur. Een open stalen kast dient perfect om je kookboeken in te zetten, maar ziet er ook supergoed uit vanuit de rest van de ruimte. En waarom zou je er ook niet gewoon je LP’s of magazines in opbergen?Een mooi wijnrek maakt de ruimte compleet. Of je nou aan het koken bent of als wijnkenner vanaf je luie stoel je collectie inspecteert biedt dit een meerwaarde voor elke woonruimte. Het wijnrek van Maikku bijvoorbeeld is een mooi natuurproduct dat je kunt gebruiken om een aantal fijne wijnen te showcasen. Ben je geen wijnkenner? Dan gebruik je het toch gewoon om andere keukenspullen of boeken op te leggen! Het ziet er hoe dan ook super uit.
Geinspireerd om aan de slag te gaan met je keuken? Kijk voor meer keuken inspiratie op KlasseKeukens.