keuken make over

Zo geef je jouw keuken een complete make over

Geplaatst door

De keuken is een van de meest belangrijke ruimtes in het huis. Je bereidt er je eten, wast je handen onder de kraan, vindt er alle schoonmaakspullen en doet de afwas er. Sommige keukens zijn alleen wat gedateerd en zijn aan een renovatie toe. Een goede manier om je keuken een nieuw leven in te blazen is door je keuken een nieuwe kleur te geven. Zo kan je bijvoorbeeld je keuken laten wrappen, waarbij je een folie gebruikt om je keuken een nieuw tintje te geven. Hierdoor transformeer je je keuken naar de gewenste uitvoering, zodat je weer helemaal tevreden bent.

Voordeel van wrappen

Het wrappen van je keuken kent een aantal voordelen. In de eerste plaats lijkt het voordehand liggender om je keuken gewoon te verbouwen of een nieuwe keuken te installeren, maar dit kost veel tijd. Het laten wrappen van je keuken gebeurt in een tijdsbestek van 1 a 2 dagen en bespaart je daarmee een hoop tijd. Daarnaast is het wrappen van je keuken ook besparend in kosten. Als je alleen maar een nieuwe kleur wilt voor je keuken, is het gebruiken van een folie veel goedkoper dan als je een nieuw onderdeel voor je keuken koopt. Tenslotte is het wrappen van je keuken gebruiksvriendelijker, omdat iedereen in staat is om een folie te bevestigen in de keuken.

Soorten keukens

Voor het wrappen van je keuken is het belangrijk om te kijken naar de soort keuken die je hebt. Als je een compleet wooneiland hebt, is het misschien wel eenvoudiger om de folie toe te passen, omdat je meer ruimte hebt. Bij een wat eenvoudigere keuken zal het waarschijnlijk langer duren voordat je klaar bent met het wrappen. Ook is het handig om je keuken op te meten, zodat je weet hoeveel folie en welke maten je nodig hebt om te keuken te laten wrappen. Verder is het nog belangrijk om te kijken of je zelf in staat bent om alles te wrappen of dat je een vakspecialist het werk laat doen.